Vabilo na košnjo

Vabljeni na na 26. Lükarski praznik, ki bo v nedeljo 18. avgusta 2019 ob 14. uri  na prireditvenem prostoru ob Večnamenskem centru v Dornavi. Turistično etnografsko društvo Lükari je bilo ustanovljeno z namenom ohraniti to tradicijo in pripraviti prireditev, ki bi bila povezana s starimi ljudskimi običaji. Vse o lüku, zakaj je tako hud, rdeč in druge skrivnosti, ki so jih imele ženske pri pridelavi in prodaji, boste izvedeli na naši osrednji prireditvi.

Na dornavskem polju je bilo nekoč veliko pridelovalcev žlahtne kulture lüka, po katerem smo prebivalci dobili ime Lükari.

Turistično etnografsko društvo Lükari je bilo ustanovljeno z namenom ohraniti to tradicijo in pripraviti prireditev, ki bi bila povezana s starimi ljudskimi običaji.
Vse o lüku, zakaj je tako hud, rdeč in druge skrivnosti, ki so jih imele ženske pri pridelavi in prodaji, boste izvedeli na naši osrednji prireditvi,

NA 26. LÜKARSKEM PRAZNIKU
ki bo v nedeljo 18. avgusta 2019 ob 14. uri
na prireditvenem prostoru ob Večnamenskem centru v Dornavi.

PROGRAM PRIREDITVE:
– Ob 14. uri bomo odprli etnografsko in kulinarično razstavo.
– Sledil bo etnografski prikaz različnih del, od priprav pa do trženja lüka na prireditvenem prostoru.
– Predstavile se nam bodo Ljudske pevke iz Dornave, Ljudski godci, folklorna skupina
Mladi lükarji iz OŠ dr. Franja Žgeča iz Dornave, moški Oktet iz Dornave, pihalna godba občine Dornava,  Nuša Bezjak (vokal) , harmonikarski orkester  Munda.
– Nagradili bomo tri obiskovalce, ki bodo s seboj prinesli najdebelejši rdeči lük.
– Možen nakup lüka

Luka in lükarskih specialitet bo v izobilju  oljof lük z jajci, lükarski sendvič, domači kruh z zaseko in rdečim mesom iz tunke in lükom, ocvrti lük, gibanice in bogata raznovrstna gostinska ponudba.

Za dobro voljo bo skrbel ansambel VRAŽJI MUZIKANTI.

Prijazno vabljeni med Lükare v Dornavo. Potrudili se bomo, da se boste med nami imeli lepo.

Vljudno vabljeni!
Upravni odbor TED Lükari Dornava
Predsednica društva Maja Bezjak
Dornava, 8.8.2019